Știri

De ce să alegem tenisul de masă?

Az asztalitenisz az egyik legkomplexebb játék, hiszen ahhoz, hogy sikeresen tudjuk űzni ezt a sportágat az agyunk több területe is kénytelen összehangoltan együttműködnie.

A ping pong, amelett, hogy nagyon népszerű és szórakoztató sportág, mindenki számára elérhető, hiszen úgy a fiatalok, mint az idősek számára is ajánlott. Az asztalitenisz egy olyan sport, melyet minden korosztály élvezettel gyakorolhat, “life time sport”.

Asztalitenisz serkenti a tudatosságot és növeli a játékosok motoros (fizikai, mozgásos) készségeit, s hatékonyan javítja az agyi funkciót. A pingpong egy aerob, azaz állóképességet javító testmozgás, mely a fizikai képességek javításán túlmenően képes az agy funkcionális fejlesztésére a folyamatos döntéshozatal, a problémamegoldás, és a mozgás révén.

Wendy Suzuki, az idegtudományok és a pszichológia professzora a New York-i Egyetemen.

Az idősebbek számára is jótékony hatással szolgál, hiszen segít megelőzni vagy csökkenteni a demencia vagy Alzheimer-kór megjelenésének lehetőségét.

Válasszuk az asztaliteniszt mert:

  • a ping pong labda (41 mm átmérőjű) megfogása, elkapása, feldobása, megütése a kéz, ujjak finommotorikáját igényli, és fejleszti
  • fejleszti a reflexeket
  • szükséges a szem-kéz koordinációja
  • gyors labdákra való reagálás robbanékonyságot, mozdulatgyorsaságot igényel
  • a gyors helyzetfelismerést és döntéshozást igényel
  • fejleszti az állóképességet és koncentrációt ahhoz, hogy egy hosszú mérkőzés alatt fizikailag és szellemileg egyaránt helyt tudjunk állni
  • felsőtest izomereje, ízületek megfelelő mozgásterjedelme a mozdulatok megfelelő kivitelezéséhez
  • taktikai képességek elsajátítása és kivitelezése
  • közben folyamatos szociális kapcsolat az ellenféllel, játékostársakkal, stb.

Despre Noi

Gyergyó AT Sport Egyesület
DESPRE ÎNCEPUTURI

În Gheorgheni sportul tenis de masă în perioada 1997 – 2010 a pierdut din ce în ce mai mult din popularitate, atât de mult încât, numai unu sau două eveniment de tenis de masă a avut loc anual în orașul nostru, practicarea acestei sport nu a fost posibilă în condiții aranjate.

Anul 2010, poate fii considerat anul renașterii a tenisului de masă în Gheorgheni, când câțiva iubitor al sportului ping pong au început să se antreneze din nou (4 persoane) inchiriând odată sau de două ori o sală de sport.

Mai departe
Gyergyói Ping Pong Sportklub
DESPRE PREZENT

Membri fondatori ai Asociației Sportive Gyergyo A.T. au ajuns la concluzia că sportul tenis de masa în orașul Gheorgheni trebuie să dezvoltă la un nivel și mai înalt.

Pe 11 noiembrie 2016 este înregistrată Clubul Sportiv Ping Pong Gheorgheni, iar această formă de asociație dă posibilitatea practicanțiilor tenis de masă din Gheorgheni să participe la concursuri de simplu și dublu, de nivel național, organizat de Aociația Română de Tenis de Masă în viitor.

Mai departe

Antrenamente